Välkommen till timmerhusens högborg!

Hej och välkommen till Delsbo Timmerhus – din guide till husbyggen på nätet! På den här sidan hittar du generell information om att bygga hus av timmer, om olika typer av hus som går att bygga samt om fördelarna med att specialbeställa och bygga sitt eget hus, skräddarsytt efter dina egna önskemål, jämfört med att köpa ett färdigt hus.

På dagens bostadsmarknad är priserna högre än någonsin. Allt fler flyttar till storstäderna och efterfrågan på bostäder ökar för varje dag som går. Samtidigt som detta sker ligger konstruktionen av nya bostäder många mil bakom efterfrågan, vilken i sin tur driver upp priserna på de redan existerande bostäderna ytterligare. Ett resultat av detta är att det inte nödvändigtvis behöver vara dyrare att specialbeställa ett skräddarsytt hus jämfört med att köpa ett som redan är klart.

Fördelarna är desamma som de alltid har varit, och nackdelarna blir färre ju högre priserna blir på existerande hus. För vad skulle du egentligen helst vilja ha? Ett hus som många andra har bott i genom åren, som är i behov av renovering för att bli hemtrevligt och som har en planlösning som, hur du än vrider och vänder på, faktiskt inte är precis så som du vill ha den. Eller, ett hus som du har designat alldeles själv? Ett hus som du är den första gästen i när du träder över tröskeln till ytterdörren, och som alltid kommer att vara ditt personliga drömhus? Ja, inte är de många som skulle välja det förstnämnda om priset var detsamma. Och, det kan det mycket väl vara!