Underhåll av ett hus

House-Maintenance-Abu-DhabiDet är mycket som måste göras för att ett nybyggt hus ska upprätthålla sin stjärnglans. Det handlar mest om kontinuerligt arbete, och det är viktigt att hela tiden ha koll på vad som måste göras. Annars finns risken att huset snart börjar förfalla, och det är väl det sista du vill när du just lagt ut så mycket pengar?

För att få överblick över arbetet kan det vara bra att försöka bryta ned det i några olika områden.

Trädgårdsarbete

Att ha en fin och välansad trädgård är oerhört viktigt för husets intryck, även om underhållet inte direkt har med själva huset att göra. Kom ihåg att klippa gräsmattan regelbundet, att ränsa ogräs och att vattna buskar och blommor – framförallt under sommaren då det lätt blir torka. Att plantera blommor på vårkanten är ett ypperligt sätt att hålla uppe husets utseende, och med lite tur kommer de att klara sig långt in på hösten.

Utvändigt underhåll

Även på själva huset finns gott om arbete att göra utvändigt. Det första, och kanske viktigaste, är att måla huset relativt ofta – flagande och fläckig färg är ju någonting av det tråkigaste som finns på ett hus! Det är förstås bäst att göra målandet på våren eller sommaren, och kan under rätt temperatur och rätt väder till och med vara både roligt och trevligt. Sedan är det viktigt att komma ihåg att tömma stuprännor på gamla löv, så att avrinningen från taken fungerar som den ska. På vinterhalvåret är det viktigt att komma ihåg att skotta, så att det går enkelt att ta sig fram till huset, både med bil och till fots.

Invändigt underhåll

Väggar och tak måste vara täta, källaren ska hållas torr och det är viktigt att alltid hålla ett öga öppet för vattenskador i badrum.

Ja, det finns mycket att tänka på för den som köpt ett hus. Men oroa dig inte, det är alltid värt det i slutänden – det här är ju ditt alldeles egna hem!