Öppen planlösning

b27faaf1a61bc43eb43c6588160786d8Så, du har hittat drömtomten, du har lagt ett framgångsrikt bud och kammat hem kvadrat-metrarna med “gräsig” mark som du snart ska få kalla ditt hem. Du har hittat firman som ska bygga huset åt dig, och du har anlitat en arkitekt som ska rita det. Kanske har du även spikat en budget och kommit överens om materialval och storlek med båda de inblandade parterna. Nu behöver du bara bestämma dig för en planlösning. Men, möjligheterna är ju oändliga – hur ska du kunna bestämma dig?

Öppen planlösning

Den öppna planlösningen har blivit allt mer populär under senare år. Det hela bygger på att man skapar en luftig och öppen känsla i huset eller lägenheten genom att ta bort så många väggar som möjligt. Faktum är att väldigt få väggar i moderna husbyggen är vad man kallar för “bärande” – det vill säga att de är nödvändiga för att huset ska stå upp. Alla andra väggar är bara där för att avdela och avgränsa husets yta i olika rum, och det är ju kanske inte nödvändigt att ha så där väldigt många rum, när man tänker efter.

En öppen planlösning på nedervåningen kan vara både exklusivt och rogivande, och om du ändå har lagt dyra pengar på utsikten kan det ju vara lika bra att man kan se den ordentligt från så många rum som möjligt! Fundera över hur många rum du verkligen behöver, och testa sedan att låta det vara så öppet som möjligt. Du kommer inte att bli besviken!

Därefter är det bara att luta dig tillbaka och njuta medan någon annan gör jobbet. Du har fattat de tuffa besluten och investerat pengarna som du har jobbat så hårt för att tjäna. Allt du behöver göra är att fördriva tiden tills det är dags att börja inreda – och flytta in så klart! Så, ta dig en ordentlig paus nu – det har du verkligen förtjänat. Passa på att hoppa på ett plan till solen eller ta en spännande casino cruise, och se till att koppla av ordentligt. För när du kommer tillbaka börjar det riktiga arbetet!