Inred ditt nybyggda hus!

54ff8221281ea-farmhouse-modern-aliving-room-xlnJaha, då var allting på plats, och ditt nybyggda hus står ståtligt på den nyköpta tomten. Det enda som återstår innan du kan flytta in är det allra roligaste – att inreda, förstås!

Så vad är viktigt att tänka på innan du sätter igång att inreda? Här följer en lista.

Budget

Det första du måste bestämma dig för vad gäller inredningen av ditt nya hus är såklart hur mycket pengar du kan tänka dig att spendera. Budgeten är det enskilt mest avgörande för hur huset kommer upplevas invändigt, och någonting som tåls att tänka på lite extra. Men även om du inte har den allra tjockaste plånboken efter de stora utgifterna som är förknippade med tomtköp och husbygge så finns det billiga lösningar som fortfarande är väldigt snygga. En god idé kan vara att titta in på loppmarknader och second hand butiker, och även att försöka inreda så mycket som möjligt med möbler från din gamla bostad, och istället för att satsa på en helt ny inredning utgå från det gamla möblemanget och sedan arbeta utifrån det.

Tidsram

Nästa sak du bör bestämma dig för är hur lång tid du har på dig innan du måste flytta in? Kanske har du inte ens sålt din gamla bostad, och du kan då låta inredningen ta lite extra tid. Om du har bråttom att flytta in kan det vara en god idé att börja med de nödvändiga möblerna, såsom säng och matbord, innan du börjar titta på saker som lampor och gardiner.

Inredningsstil

Förutom budget och tidsram är det förstås av yttersta vikt att ha en tanke med inredningen stilmässigt. Är du ute efter någonting stilrent och minimalistiskt, eller är du kanske inspirerad av nordafrikansk eller asiatisk inredning? I vilket fall som helst är det att rekommendera att plocka upp några inredningsmagasin och börja drömma dig bort, så att du har en tydlig idé innan du verkligen börjar handla.

Lycka till!